PCI Flexmörtel - Starka, flexibla & tillförlitliga fästmassor
Den senaste kunskapen, sofistikerad teknik och cirka 40 års expertis inom flexibel fästmassa ryms i varje säck ur PCI Flexmörtel-serien. Generationer av plattsättare har satt sin tillit till denna oslagbara kombination när otrolig flexibilitet och hög prestanda krävs under plattorna och i deras dagliga arbete.
PCI Flexmörtel - Starka, flexibla & tillförlitliga fästmassor från PCI

Med PCI Flexmörtel-serien är du på den säkra sidan och förblir flexibel i alla situationer i ditt dagliga arbete ...

  •  ... med snäva tidsscheman: I stället för att vänta i 28 dagar, kan plattor läggas på ett cementskikt så snart det är gångbart (PCI Flexmörtel S2) eller när restfukten sjunkit till ≤ 4 % CM (PCI Flexmörtel S1). Det här påskyndar förloppet, säkerställer snabbare resultat och möjliggör en mer flexibel planering på arbetsplatsen.
  •  ... med hårdare krav: Enastående resultat även vid utmanande arbeten, som vid plattor i större format, vanskliga underlag, höga eller låga temperaturer eller extrem belastning.
  •  ... med åtstramad budget: Det är inte bara byggförloppet som påskyndas, utan plattsättningen går även snabbt och lätt, något som är till glädje för både plattsättare och projektägare.
  •  ... med invecklade projekt: Om allt måste bli klart samtidigt underlättar dessa produkter en effektiv planering tack vare flexibel tajming och extremt tillförlitlig läggning.

Fästmassor med den senaste tekniken

S1- och S2-teknik från PCI kombinerar mycket hög vidhäftningsförmåga med otrolig flexibilitet, vilket motverkar spänning mellan underlaget och plattorna.

Resultatet är oöverträffad tillförlitlighet och enastående prestanda även vid vanskliga underlag, extremt stor arbetsbelastning och svåra material och format. Cementskikt kan mycket snabbt täckas med plattor för att säkerställa ett snabbt byggförlopp och ge större flexibilitet i det dagliga arbetet, vilket är till fördel för alla moderna entreprenörer.

PCI Flexmörtel S1 – Allroundern

PCI Flexmörtel S1 är behändig att applicera och erbjuder mycket bra bärkraft även vid sättning av granitkeramikplattor i större format på väggar.

En stark fästmassa som kan användas till nästan alla tillämpningar. PCI Flexmörtel S1 är allroundern bland de flexibla fästmassorna, för inom- och utomhusbruk på väggar och golv. Dess särskilda styrka är absorptionen av horisontella krafter till följd av exempelvis temperatursvängningar eller krympning. För läggning av keramik och plattor på uppvärmda underlag är det här den perfekta fästmassan.

Läs mer om PCI Flexmörtel S1

PCI Flexmörtel S1 Flott – Golvspecialisten

PCI Flexmörtel S1 Flott är idealisk för läggning av plattor i större format. Golvspecialisten bland de flexibla fästmassorna klarar även jättestora plattor utan problem.

Golvplattor i större format är inte något problem för PCI Flexmörtel S1 Flott, som inte bara kan användas för läggning av våtpressad klinker och granitkeramikplattor i större format utan även till beläggningar med samma tjocklekstoleranser som Cotto- eller Terrazzo-plattor, med minimalt med hålrum. Det är även lämpligt för natursten som är känslig mot missfärgning. Med en skikttjocklek på 1 till 15 mm för fästmassan är det inte längre kritiskt med små ojämnheter i underlaget. Tack vare den behändiga hanteringen av denna produkt, kan fästmassan också utan problem påföras på stora områden.

Fästmassan härdar enligt tidsplan, vilket säkerställer att ytan snabbt och säkert blir gångbar. PCI Flexmörtel S1 Flott är också idealisk att använda på golvvärme och till industrigolv som utsätts för hög mekanisk belastning.

Läs mer om PCI Flexmörtel S1 Flott

PCI Flexmörtel S1 Rapid - Den snabba fästmassan

Att täcka stora områden snabbt är inga problem med PCI Flexmörtel S1 Rapid.

När det behöver gå riktigt snabbt kommer PCI Flexmörtel S1 Rapid väl till pass. Den kombinerar alla fördelar med PCI S1-tekniken med extremt snabb härdning och torkning så att de keramiska plattorna är gångbara och kan fogas efter cirka 3 timmar. PCI Flexmörtel S1 Rapid är idealisk till en mängd tillämpningar och är en oundgänglig problemlösare, särskilt vid tidskritiska projekt eller när det behövs ett snabbt byggförlopp. Lämpar sig för inomhus- och utomhusbruk på väggar och golv och för läggning av natursten.

Läs mer om PCI Flexmörtel S1 Rapid

PCI Flexmörtel S2 - Den tillförlitliga fästmassan

Med mycket flexibla PCI Flexmörtel S2 kan keramik och plattor läggas redan efter 3 dagar

Dubbel styrka och enastående kvalitet gör den mycket flexibla PCI Flexmörtel S2 till den starkaste PCI Flexmörtel® någonsin. Med 300 t/m2 har den här produkten dubbelt så hög vidhäftningsförmåga som den högsta normens krav. Därmed ger den maximal tillförlitlighet och enastående egenskaper för mångsidig användning på golv. Den har optimerats för att absorbera horisontella krafter och tillför tillförlitlig, flexibel prestanda även på vanskliga underlag. Det gör att keramiska plattor kan läggas ovanpå redan efter cirka 3 dagar, 25 dagar tidigare än vid konventionella fästmassor.

Läs mer om PCI Flexmörtel S2

PCI Flexmörtel Premium – Utomhusspecialisten

Plattläggning utomhus är särskilt säkert och enkelt med PCI Flexmörtel Premium, som är behändigt att applicera och inte beroende av specifika temperaturer.

Som namnet antyder är PCI Flexmörtel Premium premiumprodukten bland de flexibla fästmassorna i PCI Flexmörtel-serien. En speciell egenskap är dess konstanta härdnings- och bearbetningstid. Det spelar ingen roll om det är kallt eller varmt ute: PCI Flexmörtel Premium härdar precis lika fort vid 5 °C som vid 20 °C. Den egenskapen liksom dess effektiva skydd mot saltutfällningar och den korta tiden tills den är gångbar gör den till den idealiska utomhusfästmassan för alla beläggningar med keramiska plattor och natursten.

Läs mer om PCI Flexmörtel Premium