PCI-gruppen

PCI-gruppen innefattar PCI:s och THOMSITs varumärken. PCI erbjuder lösningar för sättning av kakel, natursten och marksten. THOMSIT är ett dynamiskt varumärke för golvläggning.
Om oss
320 MILJONER EURO
UPPNÅDDE VI I NETTOOMSÄTTNING 2023
1150
ANSTÄLLDA
300
PRODUKTER
440.000 TON
BYGGKEMISKA PRODUKTER SÄLJS ÅRLIGEN PÅ PCI:s KÄRNMARKNADER

OM PCI

Namnet PCI har i över 70 år stått för innovation och kvalitet. Sedan PCI grundades har vi revolutionerat marknaden genom ständig utveckling av ny teknologi och nya möjligheter.

HISTORIK

PCI:s framgångssaga grundlades 1950 i den tyska staden Augsburg. Fyra år senare bestod PCI:s produktblad redan av över 50 produkter. Sedan dess har vi fortsatt att utvecklas med värdeorden innovation och kvalitet i ryggen.

MILJÖ OCH HÅLLBARHET

På PCI tycker vi det är viktigt att vara en aktiv partner för mijön. Genom ansvarstagande och engagemang har vi möjlighet att göra skillnad. Vi strävar därför ständigt att optimera våra processer och erbjuda miljöanpassade egenskaper i produkterna.

PRODUKTION

PCI är ett starkt bolag med lång erfarenhet och kvalitetstänk. Vi är marknadsledande inom våra produktområden på den tyska marknaden, där våra produkter tillverkas i tre olika anläggningar. Våra fabriker håller hög produktionskapacitet för att säkerställa konstant tillgänglighet och snabba leveranser.
Ledande sedan decennier

Ledande sedan decennier

År 1951 fick grundarna av Poly-Chemie-Ingenieurgesellschaft mbH sitt genombrott på marknaden med den legendariska produkten PCI Emulsion. Sensationella, nya utvecklingsprodukter som PCI FT fästmassa för kakel och den första lösningsmedelsfria, epoxihartsbaserade primern gjorde företaget till föregångare i branschen under nästkommande decennier. År 1981 lanserade PCI den första flexibla fästmassan för kakel för in- och utvändigt, vilket resulterade i en marknadsledande position i Tyskland inom fästmassasegmentet – en position som företaget håller ännu idag.


Vi investerar i framtiden
Vi investerar kontinuerligt för att garantera säkerheten på våra anläggningar och våra anställdas arbeten. Vi fokuserar på moderna logistiksystem och bästa möjliga tillverkning.  Det gör att våra produkter alltid finns tillgängliga och når kunden på kortast möjliga tid.

Tillförlitliga produkter, professionell service
Vårt mål inom produktutveckling och tillverkning är att säkerställa bästa möjliga kvalitet utan att tumma på produktegenskaper, användarvänlighet, tillförlitlighet och miljökompatibla råvaror. Våra produktsystem utgör ett tydligt, komplett och harmoniserat sortiment. I egenskap av leverantör av holistiska lösningar har våra servicetjänster högsta prioritet. Vi erbjuder återförsäljare och hantverkare omfattande support i form av personlig rådgivning på plats, livechattar, utbildning och många andra analoga hjälpmedel och digitala verktyg.

PCI håller jämna steg med utvecklingen
Vi fortsätter att leverera PCI:s framgångshistoria tillsammans med mer än 1 150 medarbetare starka arbetsstyrkan på PCI-anläggningar som Augsburg, Hamm och Wittenberg. Fokuset i vårt tänk och arbetssätt ligger på våra kunder och samarbetspartners. Tack vare nära och konstruktiva samarbeten förblir vi djupt insatta i återförsäljares och yrkespersoners dagliga utmaningar. Vi utvecklar rätt lösningar idag – inför morgondagens utmaningar.