PCI. En framgångshistoria med en framtid
År 1950, i början av det tyska undrets tid, grundade Augsburg-ingenjören Karl Strehle och affärsmannen Hans W. Schulz från Frankfurt, företaget Poly-Chemie-Ingenieurgesellschaft mbH. Redan ett år senare fick de sitt genombrott på marknaden med den legendariska produkten PCI Emulsion. Företagsgrundarna hade en fantastisk känsla för marknaden. Deras tillsatsämne för murbruk var det byggnadsmaterial som branschen behövde under byggboomen. Varumärket PCI var fött.
PCI. En pionjär på marknaden

”Konsten att veta vad marknaden behöver.”

Detta motto ligger till grund för PCI:s framgång. PCI FT fästmassa för kakel – den första cementbaserade fästmassan för tunnbäddsläggning – lanserades år 1959. Snart släpptes fler banbrytande produkter som t.ex. den första epoxihartsbaserade, lösningsmedelsfria primern och produkter med nano- och lättviktsteknologi. PCI var också pionjärer inom vattentätande material och läggningsprodukter med vattentätande egenskaper. Den första flexibla fästmassan för kakel i pulverform från PCI gjorde företaget ledande inom fästmassaprodukter år 1981.

Tillsammans uppfyller vi drömmar och skapar attraktiva boytor

Marknaden förändras hela tiden med ständig efterfrågan på nya, lämpliga produktlösningar. Just nu svarar vi på marknadens efterfrågan på individualiseringsmöjligheter med hjälp av fogmassa – produkten PCI Durapox Premium Multicolor finns i hundratals olika färger. Vi har även utvecklat det digitala färgmätningsverktyget PCI Colorcatch Nano för professionell färgrådgivning. PCI Durapox premium och PCI Colorcatch nano kommer lanseras i Sverige under våren 2021. Vårt hållbara produktsortiment reflekterar dessutom den ökande efterfrågan på byggnadsmaterial med låga utsläpp. Tydliga och kompakta produktserier gör produktvalet enkelt. Samtidigt erbjuder vi individuella lösningar för olika typer av projekt.

Professionell service

PCI-seminarier, proffsmöten över hela Tyskland och Sverige, rådgivare för planering och rådgivning i fält och appliceringstekniker erbjuder know-how i problemlösningsarbetet, både på plats och via livechattar. Det är äkta PCI-service. Återförsäljare och yrkesfolk drar nytta av PCI:s omfattande servicepaket och uppnår framgång med rätt, professionell service.

Övertygande produkter

PCI-produkter används för en rad olika projekt i olika branscher. I Tyskland kaklas 84 000 m² boytor med PCI-fästmassa för kakel – varje dag. Våra produkter har använts i Nederländernas största fisktrappa och på toppen av Predigtstuhl-berget i de bayerska alperna. Produkterna återfinns i simbassänger, på span, i privata fastigheter och kommersiella lokaler samt i industrianläggningar, på djurparker och i parker. PCI-produkter är helt enkelt övertygande. Prova själv!