PCI-Alpencup anordnas för tredje året
För tredje gången organiserar PCI Augsburg GmbH PCI-Alpencup i nära samarbete med EUF (European Union of National Tile Trade Associations). I år äger evenemanget för första gången rum i Schweiz, och det kommer precis som de senaste två gångerna att omges av ett tilltalande kringprogram. Från 29 till 30 juni 2023 kommer 18 unga hantverkare från nio länder att tävla i PCI-Alpencup-utmaningen.
Formatet som introducerades 2021 och organiseras av PCI för att lyfta fram unga yrkesutövare i nära samarbete med EUF har blivit etablerat och fortsätter att växa. Nio länder deltar i år i den internationella tävlingen: Tyskland, Österrike, Schweiz och Sydtyrolen liksom Danmark, Frankrike, Norge, Sverige och Tjeckien. Totalt kommer 18 unga hantverkare att visa sina färdigheter under två dagars tävlan i mästerskapen. År 2023 står Schweiz för första gången värd för tävlingarna. Evenemanget kommer att äga rum på Dagmersellens yrkesutbildningscenter i centrala Schweiz, nära Luzern.

Liksom i tidigare omgångar av PCI-Alpencup måste varje lag om två personer samarbeta för att inom en given tidsram slutföra en uppgift som baseras på nivån för professionella världsmästerskap (WorldSkills) eller Europamästerskap (EuroSkills). Ett deltagarland leder evenemanget och bestämmer uppgiften och tillhandahåller juryns ordförande. I år är det efter Tyskland (2021) och Schweiz (2022) Danmarks tur.

Syftet med PCI-Alpencup är att stötta unga hantverkare genom att lyfta fram unga yrkesutövare och ge dem chansen att delta i ett internationellt samarbete, utbyta åsikter och mäta deras prestationer mot varandra. År 2022 vann Österrikes lag med Timo-Nils Theisl och Patrick Hollerer, och 2021 vann Tysklands lag med Silas Dulle och Tim Necker.

Utöver själva tävlingen kan deltagare och besökare på plats även se fram emot ett tilltalande kringprogram under evenemanget. I samband med tävlingen kommer träningstillfällen och workshoppar för nästa generations plattsättare att hållas på olika platser runtom i Tyskland under juni månad med mottot ”Check my tile – my future in the tile-laying trade” (Kontrollera plattan – min framtid inom plattsättningsbranschen).

Nedräkningen med den senaste informationen och liverapportering från PCI-Alpencup kan följas på www.pci-alpencup.com samt på Instagram och Facebook.

”Vi har i många år engagerat oss för att stötta unga yrkesutövare, särskilt hantverkare. PCI-Alpencup motiverar unga personer inom branschen, väcker entusiasm och uppmuntrar dem i valet av utbildning”, säger Stephan Tschernek, PCI Groups Head of Marketing. ”PCI-Alpencup har etablerats och fortsätter att växa med nio deltagande länder. Vi ser fram emot ett spektakulärt evenemang. Följ nedräkningen och liverapporteringen under PCI-Alpencup redan idag på www.pci-alpencup.com.”