PCI Nanorapid – världens första flexibla fästmassa med CSA-teknik
Med PCI Nanorapid presenterar PCI Augsburg GmbH världens första fästmassa på marknaden med den nya patentsökta CSA-tekniken. Tack vare CSA-teknik erbjuder PCI Nanorapid hantverkare på byggarbetsplatser helt nya möjligheter: långa bearbetnings- och korrigeringstider och samtidigt snabb härdning. På så sätt kan byggprojekt planeras optimalt, arbetsprocesser påskyndas och appliceringen ske på ett behändigare sätt. Samtidigt minskar koldioxidavtrycket rejält för den nya snabbhärdande fästmassan tack vare CSA-tekniken.
Tiden är ofta en avgörande faktor på en byggarbetsplats, särskilt vid ombyggnationer och renoveringar som sker under pågående verksamhet. Den nya snabbhärdande fästmassan PCI Nanorapid för läggning av golvbeläggningar i keramik och natursten garanterar ännu tillförlitligare planering och arbete på byggarbetsplatsen.

Tack vare den patentsökta CSA-tekniken är den nya flexibla fästmassan snabbhärdande samtidigt som den är lika behändig att applicera som normalhärdande fästmassa. Den har lång öppentid för stressfri plattsättning och härdar samtidigt snabbt så att fogningen kan göras efter kort tid samma dag – och dessa egenskaper är i stort sett oberoende av omgivningstemperaturen. Beroende på beläggningens omfattning och typ kan PCI Nanorapids konsistens varieras för tunnbädd, flytbädd eller mellanbädd. Fästmassan kan användas i skikttjocklekar på 1 till 20 mm.
  • Lång bearbetningstid på upp till cirka 60 minuter oberoende av omgivningsförhållanden, både inomhus och utomhus.
  • Snabb härdningstid på cirka 90 minuter och fullt belastningsbar efter cirka 6 timmar.
  • Lång korrigeringstid på upp till cirka 30 minuter.
Dessutom bidrar PCI Nanorapid till ett hälsosamt och hållbart sätt att leva. Den snabbhärdande fästmassan är certifierad enligt GEV-EMICODE EC 1 PLUS för mycket låga utsläpp och är dammreducerad, vilket innebär att praktiskt taget inget damm bildas vid öppning och tömning av säcken samt vid omrörning. Tack vare CSA-teknik förbrukas betydligt mindre energi under tillverkningsprocessen än för konventionella produkter som innehåller portlandcement. Det innebär att koldioxidavtrycket minskar rejält.

PCI Nanorapid ingår i produktlinjen PCI Nano, som med sin slogan ”Out of this world” står i fokus för PCI:s årliga kampanj. Produktlinjen kännetecknas av innovativ teknik på högsta nivå för exceptionella applicerings- och bearbetningsegenskaper.

”Med den snabbhärdande fästmassan PCI Nanorapid med CSA-teknik sätter vi nya standarder inom läggning av keramiska plattor och natursten”, säger Stephan Tschernek, Head of Marketing för PCI Group. ”Det här är den första produkten i vår tekniskt avancerade och innovativa PCI Nano-linje som erbjuder hantverkare en avgörande konkurrensfördel tack vare möjligheten till optimal planering. Och det gör den med rent samvete eftersom PCI Nanorapid aktivt bidrar till ökad hållbarhet genom ett betydligt lägre koldioxidavtryck än konventionella fästmassor.”

Läs mer om PCI Nanorapid