THOMSIT lanserar storskalig etablering på den svenska marknaden
Augsburg, 27.04.2023 – THOMSIT utökar sin position som erkänd partner av tekniska lösningar för industrin i Sverige. I samarbete med DENS 3 AB, en svensk tillverkare av spärrskikt, tar THOMSIT nu sina produkter till den svenska marknaden i stor skala med en gemensam systemlösning. Systemet består av THOMSIT-produkter för golvinstallationer samt DENS 3 spärrskikt som är särskilt lämplig för golvrenovering och fuktskador. Det ger ett hållbart skydd för inomhusbruk mot emissioner, fukt, radon och lukt på molekylnivå.
Undertecknandet av det tekniska samarbets- och distributionsavtalet markerar starten på ett långsiktigt samarbete mellan THOMSIT och DENS 3 AB. Samtidigt markerar detta början på inträdet av varumärket THOMSIT och THOMSIT-produkter på marknaden i hela Sverige. "Det kombinerade systemet med primer, spackel, lim, spärrskiktstejp och spärrskiktsfolie är en utmärkt lösning, särskilt för golvrenovering, och idealisk för att föra THOMSIT till den svenska marknaden i stor skala" förklarar Frank Rösiger, Technical Mangaing Director och General Sales Manager Nordic hos PCI Augsburg GmbH. Tillsammans med Andreas Malmqvist, General Sales Manager PCI Group Sverige, och Ulf Johansson, Managing Director för DENS 3 AB, undertecknade Rösiger avtalet i Göteborg, huvudkontoret för Master Builders Solutions Sverige AB.

Den nya systemlösningen från THOMSIT och DENS 3 AB används främst för renovering av gamla golv, för fuktskador och för byggnader med det så kallade "sjuka hus-syndromet". Det är också lämpligt för nybyggnationer.

Hjärtat i systemet är DENS 3-membranet som bildar ett helt slutet spärrskikt i golvkonstruktionen och förhindrar utsläpp av emissioner, fukt, radon och lukt på molekylnivå. Folien säkerställer ett behagligt och hälsosamt inomhusklimat.
DENS 3-spärrskikt är helt inbäddat i THOMSIT-produkter: För att förbereda golvet appliceras en primer och ett golvspackel efter behov, DENS 3-membranet fästs vid detta med ett golvlim. Folien, som kan appliceras på torra eller fuktiga ytor på både golv och väggar, följs av ytterligare en applicering av primer samt golvspackel. Sedan appliceras beläggningen med ett lämpligt golvlim. Exempel på THOMSIT-systemets produkter:
  • Primer: Universal primer THOMSIT R 766
  • Spackel: Självutjämnade spackel THOMSIT DS 40, fiberförstärkt gipsspackel THOMSIT AS2
  • Foile / Golvlim: hybriblim med hög hållfasthet, 1-komponent THOMSIT K 195
  • Självhäftande kantisoleringslist för att förhindra ljudöverföring: THOMSIT TRD 5
DENS 3-folien har redan visat sig fungera många gånger om, bekräftar Ulf Johansson, och har hitills använts särskilt i kommersiella och offentliga byggnader som skolor, sjukhus och vårdhem: "Tillsammans med THOMSIT-produkterna kan vi ytterligare förbättra vår spärrskiktslösning och öka dess kvalitet och säkerhet ytterligare med systemet". Systemlösningen från THOMSIT och DENS 3 AB har redan testats och DENS 3 spärrskiktsfolie med tillhörande produkter har certificerats av det svenska institutet RISE.