Badrum i bostadshus

Produktanvändning

Precis rätt fognyans
Det skulle inte bli ett vanligt badrum: Ägaren till en ny bostad i tyska Bayern planerade ett exklusivt badrum. Samtidigt lanserades PCI Durapox Premium Multicolor. Entreprenören Furtner und Wittek använde den nya epoxihartsbaserade fogmassan för första gången och blev förtjusta. Det blev kunden också.
Som utbildad plattsättare är kunden, Thomas Wittek, själv användare. Han känner till trenderna inom branschen och är entusiastisk över utvecklingen bort från det praktiska badrummet mot den egna lilla oasen för välbefinnande. Han har själv planerat badrummet, som är över 30 kvadratmeter stort. Det skulle vara väldigt personligt med modern, exklusiv inredning: ett handfat av natursten, ett fristående badkar och ett duschutrymme.
Kunden ville förstärka det exklusiva intrycket med stora plattor av granitkeramik på golvet och vacker glasmosaik på väggarna i duschutrymmet. Plattsättaren Johannes Furtner, som utförde jobbet, och Thomas Wittek har samarbetat med PCI-konsulten Reinhold Glas i många år. Han föreslog PCI Durapox Premium Multicolor för att komplettera de vackra plattorna med fogmassa i perfekt matchande färg.

Matchande fogar för exklusivt badrum
Fogarna är avgörande för intrycket av plattorna och därmed av hela rummet. Kunden ville att den utvalda turkosfärgade glasmosaiken från den italienska tillverkaren Sicis skulle fogas med fogmassa som går ton i ton. Så ovanliga färgönskemål kan man inte uppfylla med konventionell fogmassa. Och Thomas Wittek är inte ensam om sitt önskemål. Trenden går alltmer mot individualisering, även när det gäller utformningen av ens hem.
PCI insåg detta tidigt och har tagit fram PCI Durapox Premium Multicolor för största möjliga designfrihet. Den innovativa epoxihartsbaserade fogmassan finns att få i flera hundra olika färger tillsammans med matchande tätningsmassa PCI Silcofug Multicolor i samma färg. För kunden kom PCI Durapox Premium Multicolor ut på marknaden mycket lägligt. Det gav honom kreativ frihet i valet av plattsättning men satte även fokus på fogarna.

PCI:s produkter och tjänster har övertygat i många år
Thomas Wittek lockades genast av de nya möjligheter som PCI Durapox Premium Multicolor erbjöd. Han kunde foga den turkosfärgade glasmosaiken på duschväggarna med exakt rätt färgnyans och komplettera utseendet med tätningsmassa i exakt samma färg. Varken Thomas Wittek eller hans affärspartner Johannes Furtner har använt fogmassan tidigare. Men de hade fullt förtroende för det. De har trots allt arbetat med PCI-produkter i flera år och uppskattar inte bara deras kvalitet och tillförlitlighet utan även PCI-konsulten Reinhold Glas’ service och pålitliga samarbete. Färgvalet gjordes av Auer Baustoffe GmbH & Co.KG i tyska Landshut. Reinhold Glas var självklart där. Inte så långt dessförinnan hade han utbildat sin personal i professionell färgkonsultation, och nu gjorde han dem sällskap när de skulle praktisera sina nya kunskaper.

Digital färgläsning och beställning med ett enda klick
Auer Baustoffe använder redan den nya digitala färgläsaren PCI Colorcatch Nano tillsammans med PCI-appen MULTICOLOR. Det gör valet av färg enkelt, snabbt och tillförlitligt: Thomas Wittek hade en bit av glasmosaiken med sig. Inom ett par sekunder var färgnyansen avläst och färgvärdet fastställt med PCI:s färgkarta. Beställningen gick lika fort att göra – ett klick och så togs beställningen emot av PCI. ”Den turkosa färgen matchar verkligen mosaiken på pricken”, säger ägaren.

Plattsättning med PCI:s produktsystem
Plattsättningen i hela badrummet utfördes med enbart PCI-produkter. När underlaget hade förbehandlats med en lämplig skyddande vidhäftningsprimer på alla ytor, tätades ytorna med ett vattentätt skyddande lager på väggarna och tätskikt på golvet. Efter att ha lagt de 90 x 90 centimeter stora granitkeramikplattorna på golvet, använde de två plattsättarna PCI Durapox Premium för fogning. Den valda färgen ”antracit” matchar plattornas färg perfekt. ”PCI:s produktsystem övertygar över hela linjen, och det är anledningen till att vi har använt oss av det så länge. Produkterna harmonierar och passar perfekt ihop. Det underlättar vid användningen och ger ett bättre resultat”, säger Johannes Furtner.

Enkel påföring, utmärkt resultat
Furtner och Wittek tyckte att det var lika spännande att foga glasmosaiken med PCI Durapox Premium Multicolor. ”I den privata sektorn används framför allt cementbaserad fogmassa. Den epoxihartsbaserade fogmassan PCI Durapox Premium Multicolor har krämig konsistens för smidig och optimal fogning under hela arbetet och kan enkelt tvättas av. Vi gillar verkligen materialet”, säger Johannes Furtner. Han och hans affärspartner ser stor potential för att använda det hos sina kunder. De kommer allt oftare att rekommendera den epoxihartsbaserade fogmassan för kunderna.
Tills sist fyllde entreprenören anslutnings- och rörelsefogar med den flexibla tätningsmassan PCI Silcofug Multicolor i exakt samma färg. Kunden är förtjust över resultatet: ”Färgnyansen är perfekt, och fogen är väldigt vacker med sin färgglans. Färgeffekten framhäver glasmosaiken ännu mer. PCI bryter ny mark med dessa produkter och erbjuder något som ingen annan producent har i sitt produktsortiment än så länge: rätt fog för varje platta!”

Hundratals fogfärger - obegränsade designmöligheter
Vår fogmassa PCI Durapox Premium Multicolor erbjuder fantastiskt många färger för alla projekt. Läs mer

Datum

07.12.2021

Uppgift

Ton-i-ton-fogar med den turkosa glasmosaiken Antracitfogar för stora stenklinkers Ett produktsystem för att lägga kakel i hela badrummet

Ort

Bayern

Utformning

2021

Objektstorlek

30 m²

Produktanvändning

PCI Durapox® Premium, PCI Durapox® Premium Multicolor, PCI Silcofug® Multicolor

Byggherre

Furtner und Wittek GbR

Din kontakt för frågor:

SIKA Sverige AB

PCI Sverige

Flöjelbergsgatan 8C

431 37 Mölndal, Sweden

Tel. +46 (0) 8-12213612

pci-sverige@pci-group.eu

www.pci-sverige.se


Bilder